1405 veïnes i veïns de Tortosa donen suport a la moció presentada per COREMBE i l’Associació Tortosins pel Monument

 

A Tortosa, dijous 13 de maig de 2021.

El Col·lectiu per la Reinterpretació del Monument a la Batalla de l’Ebre (COREMBE) i l’Associació Tortosins pel Monument han recollit 1405 signatures per presentar una iniciativa popular a l’Ajuntament de Tortosa en defensa del Monument.

En només 10 dies i la situació de pandèmia, els dos col·lectius han registrat més del triple de les signatures necessàries per tirar endavant la iniciativa popular, que defensa la reinterpretació i la contextualització del Monument a la Batalla de l’Ebre.

Les 1.405 signatures recollides tenen com a objectiu presentar una moció al ple de l’Ajuntament de Tortosa per evitar el desmantellament que vol dur a terme el departament de Justícia, amb la col·laboració del consistori de Tortosa. 

Demà divendres dia 14 de Maig a les 9,00 hores els representats de COREMBE, presentaran al registre d’entrada de l’Ajuntament de Tortosa, la petició a l’empara de l’article 5.3 del Reglament de Participació Ciutadana, triplicant les 400 signatures requerides de persones majors de 18 anys empadronades a 
Tortosa.

Aquesta iniciativa popular obliga a l’alcaldessa de Tortosa a incorporar la moció en l’ordre del dia, del proper Ple ordinari. La moció porta per títol “Proposta per respectar la voluntat expressada pels tortosins i tortosines en la votació de 28 de maig de 2016 que va acordar reinterpretar , mantenir i contextualitzar el Monument per la Batalla de l’Ebre”.

Per lo tant a la pròxima sessió plenària del 7 de Juny, aquesta moció serà defensada pels representants del Col·lectiu, posteriorment els portaveus del diferents partits polítics podran debatre i decidir, si voten a favor o en contra. 

Cal recordar que al 2016, més de cinc mil veïns de Tortosa (un 68% contra un 32%) van donar suport a la reinterpretació del monument en una consulta organitzada pel propi consistori, la majoria del partits polítics es van comprometre a respectar aquest resultat. Caldrà veure ara si compleixen en la paraula donada.


  corembetortosa@gmail.com