COREMBE demana respecte al dret de llibertat d’expressió

Tortosa, 30 d'agost de 2022

COREMBE és una associació legalment constituïda i inscrita al Registre d’Associacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i que la finalitat declarada als seus Estatuts és la següent: “la defensa del patrimoni històric de la ciutat de Tortosa i especialment la preservació, manteniment i reinterpretació del Monument de la Batalla de l’Ebre que es troba a la llera del riu enmig de la ciutat de Tortosa”.

Que en l’ànim de desitjar unes bones festes a la ciutadania de Tortosa, com a associació local que som vam decidir fer les gestions pertinents per ocupar una plana del programa de festes de la ciutat amb el fi de realitzar aquest propòsit, complint tots els requisits per ser al programa oficial de festes i que aquest dies s’ofereix a les famílies Tortosines. 

Que el nostre missatge al mencionat programa es limita a felicitar les festes locals a la ciutadania que, cal recordar, va recolzar el manteniment del monument a la consulta realitzada tal fi concretament 5.755 persones, el 68% dels participants. En l’actualitat cap partit en representació a l’ajuntament de Tortosa arriba a tenir aquest suport.

Que l’anunci publicat en cap cas pretén fer exaltació o apologia d’ideologia política alguna. És necessari recordar que el COREMBE el formen persones de diferents sensibilitats polítiques i que l’únic objectiu és preservar el patrimoni cultural tortosí i, especialment, la rehabilitació i reinterpretació del Monument de la Batalla de l’Ebre.

Que totes les veus que pretenen silenciar-nos i fer-nos fora del programa de festes estan mostrant una actitud de censura i antidemocràtica envers nosaltres, doncs com a associació local legalment constituïda tenim els mateixos drets que qualsevol altra, incloent-hi el dret a la llibertat d’expressió.

Demanem als polítics de la nostra ciutat, que han realitzat declaracions en contra de l’anunci, coherència i respecte cap a la nostra associació. Igualment, anunciem que l’equip d’advocats de COREMBE està estudiant possibles accions legals contra tota aquella persona que, fora de la legalitat, realitzi afirmacions injurioses, calumnioses o que puguin atemptar contra el dret a l’honor del COREMBE.

Per últim, volem agrair les mostres de suport rebudes per la ciutadania de la nostra ciutat en la defensa de la nostra associació i en l’exercici dels drets que tenim reconeguts com a tal i lamentem que, un cop més, la major part dels polítics tortosins hagin donat l’esquena als ciutadans que van expressar, amb una clara majoria, el desig de mantenir el Monument.

  corembetortosa@gmail.com