El COREMBE es desmarca de la proposta de reinterpretació del Monument a la Batalla de l'Ebre presentada per l'Observatori Europeu de la Memòria.

 

Tortosa, 25 de març de 2022 

El COREMBE es desvincula de la reinterpretació que ha proposat l’Observatori Europeu de la Memòria al voltant del Monument a la Batalla de l’Ebre.

Des del col·lectiu considerem que el projecte de l’Observatori Europeu no respon als plantejaments del COREMBE per preservar el monòlit i volem afegir que: l’opció defensada pel col·lectiu és mantenir, restaurar, 
conservar i reinterpretar el monument en el seu estat actual.

També es vol recordar que el procés de desmuntatge i retirada del Monument a la Batalla de l’Ebre es troba ara mateix pendent de resolució als tribunals, i que fins que no finalitzi el procediment judicial, no es podrà 
modificar o alterar l’obelisc amb tots els seus elements i que el poble de Tortosa, l’any 2016, legal i democràticament, va elegir en referèndum municipal, la reinterpretació del monument, no la seva retirada, amb més de 5000 vots a favor. Els polítics tortosins tenen que acceptar el mandat del poble si es volen considerar democràtics i creïbles.

El Col·lectiu per la Reinterpretació del Monument a la Batalla de l’Ebre ha presentat una proposta als pressupostos participatius de Tortosa per tal que s’il·lumini el Monument amb diferents punts de llum ubicats a les dos bandes del riu Ebre. 
  corembetortosa@gmail.com