El TSJC desestima el recurs de la Generalitat per la retirada del Monument a la Batalla de l'Ebre

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs de la Generalitat contra les mesures cautelars que ara farà un any van aturar les obres per a la retirada del Monument a la Batalla de l'Ebre de Tortosa. Així ho ha avançat Ràdio Ebre (Cadena Ser), i poc després el Col·lectiu per la Reinterpretació del Monument de la Batalla de l’Ebre (COREMBE) i Tortosins pel Monument han emès un comunicat conjunt en què celebraven la decisió del TSJC. Segons esta nota, el tribunal ha desestimat el recurs interposat pel Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), que era l’organisme del Departament de Justícia que havia d’executar els treballs per retirar el monument, arran de la interlocutòria del 8 de juliol del 2021 que el jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona va dictar per ordenar la suspensió cautelar de les obres.

“La sentència conclou, entre d’altres, que la retirada del monument no respon a un interès particular, com afirmava el CIRE, sinó que afecta a ‘la protecció del patrimoni cultural’ i acull els arguments esgrimits pel COREMBE, això és, ‘l’impossible restitució del monument al seu estat primitiu’, recordant que el monument té caràcter artístic en tota la seva extensió”, afirmen des d'ambdues entitats.

“Des del COREMBE celebrem la notícia i agraïm les mostres de suports dels veïns i veïnes de Tortosa, si bé mostrem cautela fins que es resolguin tots els procediments judicials iniciats en defensa del Monument i, en definitiva, del patrimoni cultural dels tortosins i tortosines”, conclouen en el comunicat.

  corembetortosa@gmail.com