Mobilització popular a Tortosa per salvar el Monument a  la Batalla de l’Ebre

 

Tortosa, 6 de juny de 2021 

Els membres de COREMBE –Tortosins pel Monument demana als polítics locals que escolten la veu de la 
ciutadania, expressada al referèndum de 2016 i ratificada a la recollida de firmes que ha permès al Col·lectiu 
presentar una moció popular. 

150 veïns i veïnes de Tortosa han acudit aquesta tarda a la passejada popular davant del Monument commemoratiu de la Batalla de l’Ebre, al passeig de l’Ebre (Ferreries), complint totes les normatives de seguretat per la pandèmia. 

Aquesta iniciativa s’emmarca dintre de l’estratègia de mobilització social iniciada pel col·lectiu a finals d’abril i 
que ha permès recollir el triple de les firmes necessàries per presentar el dilluns, 7 de juny, una moció popular que demana respectar el resultat obtingut a la consulta ciutadana de 28 de maig de 2016 i reinterpretar el monument. 

En paraules dels membres del col·lectiu: “avui estem aquí per demanar als polítics locals que escolten la nostra veu i que treballen amb nosaltres per a reinterpretar el monument. Ho vam dir el 28 de maig de forma clara a la consulta popular, ho vàrem reiterar fa pocs mesos amb les 1500 signatures per presentar la moció popular, i els hi recordarem demà al ple de l’Ajuntament de Tortosa”, també els hi preguntarem del per què de la  descatalogació del monument. 

En aquest sentit, han recordat que “els ciutadans es van expressar de forma clara a favor de la reinterpretació; de fet, el nombre de vots que va obtenir aquesta opció (5.755 vots) és superior al resultat obtingut pel guanyador de les eleccions municipals al 2019 (4.357 vots). Per tant, el deure dels nostres representants locals era treballar per fer efectiu aquest mandat”. 

Finalment, el col·lectiu ha agraït als Tortosins i Tortosines la seva presència a l’acte d’avui i els emplaça a seguir amb detall la moció que presentarà el portaveu de Corembe davant el ple de l’Ajuntament, el dilluns dia 7 de juny a partir de les 18 h i les respostes que donen els nostres representants a l’Ajuntament de Tortosa. 


  corembetortosa@gmail.com