Lo dijous, no faltaré

Tots tenim experiències de situacions en la vida que no hem aconseguit o hem perdut alguna cosa perquè no vam fer un esforç final. I, en sentit invers, que una empenta en la darrera etapa ha permès un bon resultat. Ens ha passat tant a nivell individual com familiar o col·lectiu.

Ara la ciutat de Tortosa pot perdre el monument a la Batalla de l’Ebre, situat al mig del riu. Al marge dels criteris polítics de cadascú, és un patrimoni important, integrat a sky line de la ciutat.

Per part del Govern de l’Estat i del de la Generalitat hi ha la decisió de liquidar-lo, amb la complaença, al menys fins ara, de l’Ajuntament, i la pressió sistemàtica d’altres grups molt ideologitzats als quals els importa poc la realitat si no coincideix amb les seves exigències. No s’ha tingut per a res en compte, per exemple, que més del 68 per cent dels ciutadans van votar a favor del manteniment del monument amb la seva reinterpretació en una consulta promoguda pel propi Ajuntament.

Front això, quan semblava que tot estava “dat i beneït”, com se sol dir, surt un grup de gent valenta que no s’ha conformat i no ha llençat la tovallola. Són l’Associació Tortosins pel Monument i COREMBE. Lluiten amb totes les armes legals per a evitar la pèrdua d’aquest patrimoni. Són gent de tots els colors polítics i socials, persones que posen el reconeixement de la realitat i l’amor a la terra per davant d’ideologismes i esperits de revenja. Persones que miren cap endavant, sabent que per a avançar no cal anar destrossant tot el que es tenia anteriorment.

Han aconseguit, de moment, que un jutjat aturi cautelarment l’enderrocament del monument com estava decidit i ja havien començat els treballs previs. Seguirà així com a mínim fins que hi hagi una resolució judicial.

Per una altra banda, criden als ciutadans a mobilitzar-se. En concret, a participar en una concentració davant del monument, a Ferreries, el dijous dia 15 de juliol a les 19:30.

Jo no hi faltaré.

 

Ver enlace

  corembetortosa@gmail.com